Klasszikus és igényes dísz, viszont nem tartozik a legkönnyebbek közé. El kell lágyítanunk a csokoládét, pici étolaj adagolásával kb. 5 %. Vagy adagolhatunk bele egy kevés fehércsokoládét, ezzel a színét is világosíthatjuk. Ezzel az a célunk, hogy a kristályosodás kezdete és a végső dermedés közti időt meghosszabbítsuk, így a csokoládé kevésbé fog törni, míg a legyezőformát kialakítjuk.
A temperált és ellágyított csokoládét márvány, gránit vagy sima fémasztalra öntjük.
Egyenletes vastagságban, minél vékonyabban elkenjük. Lehetőleg kevés és gyors mozdulattal.
Meg kell várnunk azt a dermedési pontot, amikor már nem folyik a csokoládé, de még formázható, ezt ki kell tapasztalni. Merev spaklival vagy trokserrel dolgozzunk. A csokicsik végét a trokserrel toljuk merőlegesre.
Határozott mozdulatokkal toljuk, a csokoládét miközben egyik ujjunkkal stoppoljuk a csokoládét.
Egyszerűen tegyük az ujjunkat a csokoládéra és toljuk az asztalon miközben a trokserrel gyaluló mozdulatot teszünk.
Még kézzel utána igazíthatunk, ha nem tetszik a kapott forma.
15-20 percig hagyjuk pihenni a hideg asztalon had, kristályosodjon.
Csíkos legyező
A módszer hasonló kis csavarral.
A csokoládét nem szükséges szétkennünk, elég a fésűkártyával széthúznunk.
Majd töltsük fel temperált fehércsokoládéval. Ezt a műveletet végezhetjük kenőkéssel vagy trokserrel.
Az előbb ismertetett módszerrel toljuk a legyezőket.
Hinnye! Ez tényleg nem tűnik túl könnyűnek! Az utolsó képen lévő tetszik a legjobban, tényleg jól mutat.
VálaszTörléssuperb!!!
VálaszTörlésAsta da arta.Vilmos folosesti o ciocolata speciala ? sau clasica ciocolata de menaj de pe la noi.
VálaszTörlésEz gyonyoru !
VálaszTörlésBámulatos, gyönyörű!!! Nagy kézügyességre, szakmai hozzáértésre és fantáziára vall minden díszítés. Szívből gratulálok! vajdamarta
VálaszTörlés