Ezek a cipők tragantból illetve zselatinos masszából készültek.
Összetétele:
1 kg pórcukor átszitálva
0,1 kg felfőzött zselatin (0,1 liter víz, 0,016 zselatin por)
Az összetevőket gyúrjuk össze. Nyújtható, marcipán állagú anyagot kell kapnunk. Előfordulhat, hogy kicsit lágy lesz, ez azért van, mert a porcukor nedvességtartalma változó. Ilyenkor adjunk még hozzá porcukrot. Ha túl keményre sikerül, kevés vízzel korrigáljuk. Az anyagnak az a lényege, hogy nagyon gyorsan szárad. Ezért mielőtt begyúrnánk, pontosan tervezzük meg, hogy mit és hogyan fogunk készíteni belőle valamint készítsük el a sablonjainkat. Találjuk ki, hogy a meghajlított darabokat mire rakjuk száradni. A száradási idő vastagságtól függően 1-3 nap, félidőben meg kell forgatni, hogy minden oldal egyenletesen száradjon. A begyúrt tragantot nem lehet sokáig tárolni, mert beszárad. Ezért igyekezzünk annyit készíteni amennyit el is használunk, illetve a maradék anyagból gyártsunk olyasmiket, amit máskór elhasználunk. Ha azt vesszük észre, hogy feldolgozás közben kezd behúzni, gumisodni akkor tegyük be pár másodpercre a mikroba. A leszárad darabokat egymáshoz ragaszthatjuk doboscukorral, illetve glazúrral.
hűű, de profi vagy!
VálaszTörlésnagyon jó ez a cipő!!!
Köszönöm!
VálaszTörlésAnyám, de szép. Méretre is készítesz?
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlés