Előszó

2014. július 17., csütörtök

Sajttorta fagylalt


Sajttorta fagylalt, fagyigép nélküll
Recept kb. 15 gombóchoz

500 g philadelphia krémsajt
400 ml állati tejszín, habbá verve
1 db vanília kikapart belseje
200 g nádcukor
5 db egész tojás
1 db narancs reszelt héja
A krémsajtba belekeverjük a vaníliát és a narancshéjat. Az egész tojásokat a cukorral folyamatos keverés mellett felmelegítjük 85 C-fokosra, majd kihűlésig habbá verjük. Végül lazán elkeverjük a krémsajttal és a tejszínhabbal. A keveréket tegyük mélyhűtőbe 4 órára, miközben félóránként keverjük át.

Paradicsom lekvár
5 db paradicsom
2 evőkanál nádcukor (ízlés szerint)
1 vaníliarúd kikapart belseje

A paradicsomokat meghámozzuk, ehhez érdemes leforrázni. Majd felkockázzuk, és lassú tűzön összeforraljuk a cukorral, a vaníliát a végén adjuk hozzá.

Tálaláskor szórjuk meg durvára tört zabkeksszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése