Előszó

2011. december 2., péntek

Zselés szaloncukor


Recept

30 g méz
270 ml narancslé
1 púpozott kiskanál agar-agar

A mézet és a narancslét felforraljuk, majd habverővel hozzákeverjük az agar-agart és gyors keverés mellett újraforraljuk, kb. 3 percig főzzük.

A főzőlapról levéve rögtön öntsük a formába. Szobahőmérsékleten kb. 60 perc alatt megköt.
Mártsuk ki temperált, ét vagy tejcsokoládéval. Ha nincsen megfelelő jégkocka tartó formánk, akkor öntsük szögletes ételhordóba és dermedés után vágjuk csíkokra.

7 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos, hol lehet agar-agar-t kapni?

    VálaszTörlés
  2. Üdvözletem!
    Agar-agart a nagycsarnokban tud beszerezni. Esetleg más ázsiai boltokban.
    Üdv: Farkas Vilmos

    VálaszTörlés
  3. Segítség Vilmos!
    nem kaptam agar-agart, és így most zselatin lappal kezdeném el mennyit használjak egy ilyen mennyiséghez?
    Válaszát előre is köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Még nem csináltam házi szaloncukrot, de karácsonyig begyakorlom. Nagyon jó, hogy videón is meg lehet nézni. Köszönöm! Jó pihenést! Tücsi

    VálaszTörlés
  5. A mézet nem jó forralni mert károsodik és HMF(hidroxi-metil-furforol)szabadul fel ez pedig káros anyag a szervezetre.

    VálaszTörlés