2011. december 2., péntek
Zselés szaloncukor
Recept
30 g méz
270 ml narancslé
1 púpozott kiskanál agar-agar
A mézet és a narancslét felforraljuk, majd habverővel hozzákeverjük az agar-agart és gyors keverés mellett újraforraljuk, kb. 3 percig főzzük.
A főzőlapról levéve rögtön öntsük a formába. Szobahőmérsékleten kb. 60 perc alatt megköt.
Mártsuk ki temperált, ét vagy tejcsokoládéval. Ha nincsen megfelelő jégkocka tartó formánk, akkor öntsük szögletes ételhordóba és dermedés után vágjuk csíkokra.
Címkék:
Farkas Vilmos,
Karácsony,
sütemény,
Videók,
Zselés szaloncukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Vilmos, hol lehet agar-agar-t kapni?
VálaszTörlésÜdvözletem!
VálaszTörlésAgar-agart a nagycsarnokban tud beszerezni. Esetleg más ázsiai boltokban.
Üdv: Farkas Vilmos
Segítség Vilmos!
VálaszTörlésnem kaptam agar-agart, és így most zselatin lappal kezdeném el mennyit használjak egy ilyen mennyiséghez?
Válaszát előre is köszönöm
Kedves NEDUDDGI!
TörlésNégy lapot használnék.
köszönöm
VálaszTörlésMég nem csináltam házi szaloncukrot, de karácsonyig begyakorlom. Nagyon jó, hogy videón is meg lehet nézni. Köszönöm! Jó pihenést! Tücsi
VálaszTörlésA mézet nem jó forralni mert károsodik és HMF(hidroxi-metil-furforol)szabadul fel ez pedig káros anyag a szervezetre.
VálaszTörlés