Előszó

2020. március 30., hétfő

Tejszínes brokkolikrémleves

2 db közepes fej brokkoli, a szárával együtt
1 db közepes burgonya, kockára vágva
1 kisebb fej vöröshagyma, felkockázva
2-3 gerezd fokhagyma, áttörve
1,5-2 liter alaplé
200 ml állati tejszín(minimum 30 %-os)
150-200 g trappista sajt reszelve
fűszerek só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Tálaláshoz
Bacon, kockára vágott kenyér

A tejszín és a sajt kivételével az összes összetevőt feltesszük főni, annyi alaplével, hogy ellepje a zöldségeket. Ha a krumpli is megpuhult(kb. 10 perc), hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, majd botmixerrel simára dolgozzuk. Egyszer újraforraljuk és kész. Ilyenkor ne felejtsünk kóstolni, mert még igazíthatunk a z ízén.

A bacont kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a kenyeret és tovább hevítjük. A kenyér így felszívja az érékes zsírját és kellemesen megpirul. 


1 megjegyzés: