Előszó

2013. január 9., szerda

Grillázs bonbon, Brittle chocolates



Recept kb. 50 db bonbonhoz

A grillázs lapokhoz

300 g cukor
200 g finomra darált dió

A cukrot folyamatos keverés mellett olvasszuk kristálymentesre, majd keverjük hozzá a diót. A grillázs, forró állapotában formázható, amint kihűl, megköt. Két szilionos sütőpapír között nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, majd enyhén olajozott késsel vágjuk kb. 3x3 cm-es négyzetekre, és hagyjuk kihűlni. Ha felvágás közben megkötne, tegyük be rövid időre 180 C-fokos sütőbe így újra megpuhul.

Vanília ganache

100 g kihabosított vaj
270 g langyos olvasztott fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Az összetevőket keverjük simára. A vajas ganache krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik. Tehát töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba és kb. egy féldiónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük. Majd húzzuk át temperált étcsokoládéval, először az alját majd mártsuk ki a tetejét is félig. Helyezzük szilikonos sütőpapírra és dermesszük.
Recipe approx. 50 piece box of chocolates
For the brittle flats

300g sugar
200g of finely chopped walnuts

Melt the sugar till crystals free with continuously mixing then add the nuts. The brittle hot able to shape but when it's cold its get hard. Stretch this between two silicone baking paper to 2-3mm thick then cut into 3x3cm squares with slightly oil knife and allow to cool. If it would get hard while cutting, place in a short time to 180°C oven to soft again.

Vanilla ganache
100 g butter foamed
270g lukewarm melted white chocolate
1p scraped vanilla stick inside

Mix the ingredients to smooth. The butter ganache cream in this proportion become figurable. So fill it in press- bag what has start- tube and press approx. half nut size portions on the brittle squares, then diagonally place it on another brittle box. Freeze it fridge. Then dip it through with tempered dark chocolate, first dip the button of it then half of the top too. Place it on silicone baking paper and freeze it.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése