12 személyre
Piskóta tekercs
Hozzávalók:
4 db tojás kettéválasztva
4 púpozott evőkanál kristálycukor (80 g)
4 púpozott evőkanál liszt (80 g)
200-250 g forró baracklekvár
Sütőpapír
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 C-fokra.
Készítsük elő a legnagyobb tepsinket, vágjunk a teljes felületére sütőpapírt.
A tojás fehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojássárgáját.
Forgassuk bele a lisztet.
Négyzet alakban kenjük szét a sütőpapíron.
Süssük ki kb. 12 perc alatt. Ne szárítsuk ki.
Kisülés után enyhén lisztezzük a felületét és fordítsuk rá egy másik sütőpapírra.(Tipp: ha nem lett tökéletesen egyenletes a piskóta felülete ilyenkor, még forrón kicsit nyújtófázzuk meg)
Forraljuk fel a baracklekvárt.(Tipp: ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá még cukrot)
Ha a piskóta már langyosra hűlt, válasszuk le a sütőpapírt és a tépett oldalát kenjük meg a forró lekvárral. Majd tekerjük fel és szorosan csavarjuk a sütőpapírba. Hűtőben pihentessük 10 percet.(Tipp: Ha a piskóta széle szárazabb lett, akkor azt vágjuk le és keresztbe helyezzük a lap szélére, így feltekeréskor a piskótatekercs közepére fog kerülni.)
A leggyorsabb csokoládéhab
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé (minimum 50% kakaótartalommal)
175 g tejföl (1 kis pohár, 20% zsírtartalommal)
Elkészítés
A csokoládét óvatosan olvasszuk fel mikrohullámú sütőben, és habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a tejfölt. ( Tipp: Ízlés szerint édesíthetjük plusz porcukorral, majd tölthetjük desszertbe, vagy akár tortába is)
A tányérdesszert tálalása:
Egy kevés lekvárt csöppentsünk a tányérra és fésűkártyával vagy villával húzzunk csíkokat belőle.
A piskóta roládból vágjunk vékony szeleteket, és helyezzük a tányér közepére.
A csokoládéhabból formázzunk rá két vizes kanállal galuskát, vagy nyomózsákból félgömböt.
Könnyű, látványos és olcsó. Elkészítési idő 25-30 perc.
Hu de jo otlet ,gyors es nagyon guszta !
VálaszTörlés