Recept 1 db 23 cm átmérőjü tortához
A tortához 2 db 23 cm átmérőjű fehér piskótakarikát kell sütnünk.
12 db tojás kettéválasztva
240 g liszt
240 g cukor
A tojás sárgáját habosra keverjük, majd a tojásfehérjéket a cukorral is nem túl kemény habbá verjük, óvatosan keverjük, össze a két tojáshabot majd forgassuk bele a lisztet. A bekevert piskótatésztát osszuk szét a két papírral becsomagolt sütőkarikában. Majd süssük meg 160 C-fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.
Főzzünk cukorszirupot
400 g cukor
300 ml víz
160 ml rum
A cukrot és a vizet összeforraljuk és enyhe szállpróbáig sűrítjük. Amikor kissé lehűlt belekeverjük, a rumot majd kettéosztjuk. Az egyik felét enyhén sárgára, a másik felét halványpirosra színezzük ételfestékkel.
Torta töltése:
Ehhez szükséges kb. 300 g forró sárgabaracklekvár.
Mindkét kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk. Az egyikből lesz az alja és a teteje, a másikból pedig a töltelék, ezt még hosszanti csíkokra is felvágjuk.
A tortát fejen lefelé kell betöltenünk. Egy szilikon papírra helyezzünk egy sütőkarikát, majd tegyük bele a kettévágott piskóta felső részét a bőrös felületével lefelé. A másik oldalát kenjük meg forró sárgabaracklekvárral. A csíkokra vágott piskótákat felváltva mártogassuk a piros illetve a sárga cukorszirupba. Alaposan nyomkodjuk ki, és pepitában pakoljuk a lelekvározott piskótára két sorban. Lekvározzuk le a tetejét és tegyük rá a másik piskótalapot. Tegyünk egy tálcát a tortára és súlyozzuk le. Egy éjszakán keresztül préseljük.
Miután lepréseltük vágjuk le róla a sütőkarikát. Kenjük körbe forró lekvárral, és húzzuk át rózsaszín fondánnal. A fondán felmelegítésénél vigyázzunk, hogy ne menjünk 40 C-fok fölé. Óvatosan vízgőz fölött melegítsük
A fondán készítéséről videórecept megtekinthető:
Nagyon köszi ezt a videot is!!Régota kerestem ezt a puncstortát::))
VálaszTörlésMónika
...én pedig már kértem is Tőled:)Köszönöm!
VálaszTörlésZsuzsa
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésKoszonom ezt a szepen elkeszitett videos receptet!
"De a "Fondan fozese"c. reszen ha raklikkelek, nalam ismeretlen cim jon be"" .A tobbi nezonel is igy van?? Tudnal segiteni? Koszonom! Sziasztok ! ILDIKO
Kedves ILDIKO!
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt, orvosoltam a problémát.
Koszonom Vilmos!
VálaszTörlésILDIKO
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Vilmos. Mennyivel növeljem a mennyiséget ha 26-os tortát szeretnék készíteni? Köszönöm.
VálaszTörlésvér profi vagy Vilmos ! Már a cukorszirupnál tartok és a préselésnél. A fondánt majd keresem .
VálaszTörlés