Előszó

2012. december 23., vasárnap

Túrófánk




Recept kb. 70 darabra

50 g vaj
500 ml tej 
200 g liszt
200 g áttört túró
10 g só
4 db tojás (mérettől függően)

A tejet a vajjal és a sóval felforraljuk. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet, és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a főzőlapról és beletesszük a túrót, majd robotgéppel simára keverjük. További folyamatos keverés mellett egyenként beletesszük a tojásokat is és simára keverjük vele. A masszát töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba és dresszírozzuk szilikonos sütőpapírra. A tetejüket megszórhatjuk reszelt sajttal, majd spricceljük meg egy kis vízzel. 190 C-fokon 20-25 perc alatt süssük arany barnára.



2 megjegyzés: