(23 cm átmérőjü )
Recept:
7 db tojás
300 g cukor
400 g vaj
150 g fehércsokoládé (vízgőzön felolvasztva)
250 g túró
1 db citrom leve és héja
1 db vaníliarúd
Elkészítés:
Habosítsuk fel a vajat, a vanilíarúd kikapart belsejével, valamint a citrom levével és lereszelt héjával. Keverjük bele a túrót, ízlés szerint szitán áttörve, vagy darabosan. Az egész tojásokat a cukorral melegítsük, csípősre (max. 85 C-fok) majd verjünk kemény habot belőle, egészen addig, míg ki nem hűl. Végül keverjük össze a vajas-túrós részt, a hőkezelt tojáshabos részt valamint az olvasztott fehércsokoládét. Ilyenkor nem szabad sokáig kevergetni, mert a fehércsokoládé és a tojáshab könnyen kicsapódhat, csak néhány határozott gyors mozdulatra van szükség. A túró és a többi ízesítő anyag mennyisége ízlés szerint változtatható. Az íze nem túl intenzív, nem paszta vagy aroma ízű, hanem légkönnyű és eteti magát.
Piskóta alaprecept.
Piskóta alaprecept.
Szia Vilmos!
VálaszTörlésÉn nem tudom, nálam mi lehet a baj. A túrókrémem, és még a házicsokikrémem is lágy lesz, pedig először remekül sikerült. Az a gyanúm, hogy a tojáshab nem lesz jó. 65 C-fokosra szoktam melegíteni, aztán teljes kihűlésig veri a robotgép majdnem max. fordulatszámon (ez 15-20 perc szokott lenni). Nincs ötleted?
Szia Anita!
TörlésPróbáld 85 C-fokig melegíteni!