Előszó

2011. április 6., szerda

Túrókrém

Az adag egy 16 szeletes torta betöltésére elegendő.
(23 cm átmérőjü )

Recept:
7 db tojás
300 g cukor
400 g vaj
150 g fehércsokoládé (vízgőzön felolvasztva)
250 g túró
1 db citrom leve és héja
1 db vaníliarúd

Elkészítés:
Habosítsuk fel a vajat, a vanilíarúd kikapart belsejével, valamint a citrom levével és lereszelt héjával. Keverjük bele a túrót, ízlés szerint szitán áttörve, vagy darabosan. Az egész tojásokat a cukorral melegítsük, csípősre (max. 85 C-fok) majd verjünk kemény habot belőle, egészen addig, míg ki nem hűl. Végül keverjük össze a vajas-túrós részt, a hőkezelt tojáshabos részt valamint az olvasztott fehércsokoládét. Ilyenkor nem szabad sokáig kevergetni, mert a fehércsokoládé és a tojáshab könnyen kicsapódhat, csak néhány határozott gyors mozdulatra van szükség. A túró és a többi ízesítő anyag mennyisége ízlés szerint változtatható. Az íze nem túl intenzív, nem paszta vagy aroma ízű, hanem légkönnyű és eteti magát.

Piskóta alaprecept.

2 megjegyzés:

  1. Szia Vilmos!

    Én nem tudom, nálam mi lehet a baj. A túrókrémem, és még a házicsokikrémem is lágy lesz, pedig először remekül sikerült. Az a gyanúm, hogy a tojáshab nem lesz jó. 65 C-fokosra szoktam melegíteni, aztán teljes kihűlésig veri a robotgép majdnem max. fordulatszámon (ez 15-20 perc szokott lenni). Nincs ötleted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anita!
      Próbáld 85 C-fokig melegíteni!

      Törlés