2012. április 19., csütörtök
Kifli
Recept 6 db-hoz
200 g liszt
100 g tönkölybúzaliszt
150 ml tej
30 ml étolaj
16 g friss élesztő
2,5 g (kiskanál) kristálycukor
5 g só
Fél citrom leve
Az összetevőket tegyük egy tálba vagy a dagasztóedénybe, vigyázzunk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval és a citromlével. Gyúrjuk össze a tésztát és dagasszuk 20 percig. Majd takarjuk le, és hagyjuk érni a tésztát 40 percig. Osszuk a tésztát 6 részre, és gömbölyítsük, fel ezután hagyjuk pihenni 10 percet szintén letakarva. Ezután nyújtsuk ovális formákra a tésztákat, és sodorjuk fel. Tegyük tepsire és gőzös légtérben kelesszük 35-40 percet. Süssük gőzös légtérben 250 C-fokon 15 percig.
Címkék:
Farkas Vilmos,
húsvéti receptek,
Kifli,
péksütemények,
tönkölybúzaliszt,
Videók
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jól néz ki! Gratula!
VálaszTörlés