Az összetevőket gyúrjuk simára, majd letakarva hűtőben
pihentessük fél órát, vagy akár egész éjjel. A tésztát nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vékonyra és vágjuk fel
6*6 cm es négyzetekre. Tojásozzuk meg a felületét. Töltsük meg átlósan a
szilvával. És hajtsuk rá a két sarkát. Kelesszük 40 C-fokon 20 percig. Majd 230
C-fokon süssük 15 percig. Amint kivettük a sütőből kenjük le forró
baracklekvárral.
Óóóó, milyen régóta keresem a receptjét! Nagyanyám sütött ilyet kemencében, és nagyon szerettem. Már próbáltam tepertős pogácsa tésztájával, de nem lett az igazi! Ezt is ki fogom próbálni! Nagyon sok hasznos dolgot találtam itt az oldaladon! Köszönet érte!
Kedves Vilmos! Én is nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a tepertőt mivel pótolhatom, vagy hogyan változnak az arányok ha csak sima szilvás papucsot szeretnék sütni? Köszönöm!
Óóóó, milyen régóta keresem a receptjét! Nagyanyám sütött ilyet kemencében, és nagyon szerettem. Már próbáltam tepertős pogácsa tésztájával, de nem lett az igazi! Ezt is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésNagyon sok hasznos dolgot találtam itt az oldaladon! Köszönet érte!
Ha teperto nelkul szeretnem akkor csak lisztel potoljam?
VálaszTörlésKedves Vilmos! Én is nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a tepertőt mivel pótolhatom, vagy hogyan változnak az arányok ha csak sima szilvás papucsot szeretnék sütni? Köszönöm!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés