Előszó

2013. április 3., szerda

Tepertős szilvás papucs



Recept kb. 20 db-hoz 

500 g liszt
300 g darált tepertő
120 g zsír
1 db egész tojás
20 g
10 g őrölt bors
20 g élesztő
200 ml víz

Darált aszalt szilva
Baracklekvár


Az összetevőket gyúrjuk simára, majd letakarva hűtőben pihentessük fél órát, vagy akár egész éjjel. A tésztát nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vékonyra és vágjuk fel 6*6 cm es négyzetekre. Tojásozzuk meg a felületét. Töltsük meg átlósan a szilvával. És hajtsuk rá a két sarkát. Kelesszük 40 C-fokon 20 percig. Majd 230 C-fokon süssük 15 percig. Amint kivettük a sütőből kenjük le forró baracklekvárral.

4 megjegyzés:

  1. Óóóó, milyen régóta keresem a receptjét! Nagyanyám sütött ilyet kemencében, és nagyon szerettem. Már próbáltam tepertős pogácsa tésztájával, de nem lett az igazi! Ezt is ki fogom próbálni!
    Nagyon sok hasznos dolgot találtam itt az oldaladon! Köszönet érte!

    VálaszTörlés
  2. Ha teperto nelkul szeretnem akkor csak lisztel potoljam?

    VálaszTörlés
  3. Kedves Vilmos! Én is nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a tepertőt mivel pótolhatom, vagy hogyan változnak az arányok ha csak sima szilvás papucsot szeretnék sütni? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés