Előszó

2010. október 15., péntek

Banánpite triplacsokimousseal

Tehát az első részt egy elegáns szállodában vették fel. Ahová 28 versenyzővel együtt voltam hivatalos. A feladat konkrét, otthonról hozott sütemény, amelyet a háromtagú zsűrinek felszolgálunk, bemutatunk. Az enyémnek a banánpite triplacsokimousseal nevet adtam. Ennek a prototípusáról mellékeltem pár képet.

  Az alsó egy vajaspiskóta fehércsokoládéval és gyömbérrel. Ezen van a henger alakú banánpite, aminek a tetején a félgömb alakú triplacsokimousse. Ez fehér, tej, és étcsokoládémoussebol állt. A papír fecni helyén, pedig a plezírdísz állt, ez egy papírvékony tészta, amit húsz másodpercig kell sütni, ez adta meg az egész eleganciáját.

Sajnos kellet kötnöm egy minőségromboló kompromisszumot. A mousseokba tettem egy kevés zselatint, hogy biztosan kibírja a hosszú forgatást. Ez az íz rovására ment, amit a fejemhez is vágtak, de ettől eltekintve le voltak nyűgözve, És végül beválasztottak a 12 döntős közé.    

2 megjegyzés:

  1. Ááá, ilyeneket mutogatni...nagyon guszta és nagyon mutatós:)))

    VálaszTörlés
  2. Vilmos , vallalom hogy fejhez vagjal engemet egy iljen csodaval ! :)))

    VálaszTörlés