Recept: Kb 10 személyre
Posírozott avokádó:
0,25 liter állati tejszínt vízgőzön melegítünk
1 db avokádót belekockázunk és kb 15 percig maximum 70 fokon tartjuk, ekkor leszűrjük és a tejszínben
0,1 kg fehércsokoládét simára keverünk, majd visszatesszük bele az avokádót és lehűtjük.
Csokoládé keret:
Írásvetítő fóliából kivágunk egy 1x30 cm-es csíkot, amit csokoládéval áthúzunk. Ha egy picit már megkötött, ellipszist formázunk belőle és a hosszabbik oldalait kitámasztjuk. Amikor a csokoládé teljesen megkötött, leválasztjuk a fóliát és tányérra helyezzük.
Stollen:
5 g élesztő
1 db tojás sárgája
1 db vanília rúd
70 g vaj
70 g porcukor
Egy kisebb citrom reszelt héja
Egy kisebb narancs reszelt héja
Ezeket az összetevőket turmixszoljuk össze, majd keverjünk bele
70 g leforrázott mazsolát
70 g darabolt vagy stiftelt mandulát
Majd
1 db tojás fehérjéből és
30 g cukorból
Verjünk habot és lazítsuk fel vele a keveréket. Végül óvatosan keverjünk bele
70 g lisztet.
Kivajazott és kicukrozott fém pudingformába töltjük. 200 fokon 12-15 percig sütjük.
A formából kivéve olvasztott vajjal megkenjük és porcukorba forgatjuk. Tetejét óvatosan gyöngyösre brillezzük.
Tálalás:
A csokoládé keretbe tegyük bele a mártást úgy, hogy csak az egyik felére kerüljön az avokádóból a másik felére csak a szószból, az utóbbi felére tegyük az újraértelmezett stollen kalácsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése