Előszó

2010. december 13., hétfő

Stollen posírozott avokadó mártással



Recept: Kb 10 személyre

Posírozott avokádó:
0,25 liter állati tejszínt vízgőzön melegítünk
1 db avokádót belekockázunk és kb 15 percig maximum 70 fokon tartjuk, ekkor leszűrjük és a tejszínben
0,1 kg fehércsokoládét simára keverünk, majd visszatesszük bele az avokádót és lehűtjük.


Csokoládé keret:
Írásvetítő fóliából kivágunk egy 1x30 cm-es csíkot, amit csokoládéval áthúzunk. Ha egy picit már megkötött, ellipszist formázunk belőle és a hosszabbik oldalait kitámasztjuk. Amikor a csokoládé teljesen megkötött, leválasztjuk a fóliát és tányérra helyezzük.

    

Stollen:
5 g élesztő
1 db tojás sárgája
1 db vanília rúd
70 g vaj
70 g porcukor
Egy kisebb citrom reszelt héja
Egy kisebb narancs reszelt héja

Ezeket az összetevőket turmixszoljuk össze, majd keverjünk bele

70 g leforrázott mazsolát
70 g darabolt vagy stiftelt mandulát

Majd

1 db tojás fehérjéből és
30 g cukorból

Verjünk habot és lazítsuk fel vele a keveréket. Végül óvatosan keverjünk bele

70 g lisztet.
 Kivajazott és kicukrozott fém pudingformába töltjük. 200 fokon 12-15 percig sütjük.
A formából kivéve olvasztott vajjal megkenjük és porcukorba forgatjuk. Tetejét óvatosan gyöngyösre brillezzük.


Tálalás:

A csokoládé keretbe tegyük bele a mártást úgy, hogy csak az egyik felére kerüljön az avokádóból a másik felére csak a szószból, az utóbbi felére tegyük az újraértelmezett stollen kalácsot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése