Mártott konyakos meggy.
Hagyományőrző magyar termék. Gerbeaud Emil készítette
először.
Legalább két hónapja alkoholban eltett meggyet leszűrjük,
kimagozzuk, és kiterítve száradni hagyjuk. Forróra melegített fondánba mártjuk,
akár kétszer is. Ügyeljünk rá, hogy megfelelően körbezárja a meggyet. A
megdermedt fondános szemek talpát temperált csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra
helyezzük. Ha megdermedt a talprész, újra mártsuk ki a csokival, de már az
egész szemeket, tetejét csigavonalban díszítsük. A megkötött csokoládéréteg
alatt, a meggyben lévő alkohol feloldja a fondánt, és így likőrré válik, ehhez
kb. egy hétre van szükség. Tehát az elkészült konyakos meggy egy hét érési idő
múlva fogyasztható.
Fagyasztott meggyel is meg lehet csinálni, mármint azt eltenni alkoholba?Tiszta szesz kell hozzá, vagy konyak? :)
VálaszTörlés