Előszó

2019. február 9., szombat

Tükörglazúr, Szedertorta


Piskóta

2 db egész tojás
20 g liszt
20 g őrölt mandula,vagy dió
40 g kristálycukor
40 g olvasztott vaj
40 g olvasztott étcsokoládé

Szeder alap

300 g szeder
20 g keményítő+pici víz

vaníliakrém

50 g olvasztott fehércsokoládé
50 g felvert tejszínhab
1/4 vaníliarúd kikapart belseje

Torta betöltése

Langyos szeder alap
230 g felvert tejszínhab
50 g olvasztott fehércsokoládé


Tükörglazúr

150 g víz
300 g kristálycukor
300 g glükóz
200 g sürített tej
150 g fehércsokoládé
ételfesték

2 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos!

    A 23 g lapzselatin nincs leírva csak a videóban hangzik el. El szeretném készíteni a receptet, de így most kissé tanácstalan vagyok, kell-e at a zselatin vagy sem. Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat, hogy beleszólok!
    Igen, mindenképpen kell tükörglazúrhoz a zselatin.
    Én tegnap készítettem el ezt a tortát eperből,
    Nagyon finom volt, ezúton is köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés