Előszó

2018. szeptember 18., kedd

Sárgabarackos fügés torta (lisztmentes)


Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához

2 db tojás
30 g cukor
40 g olvasztott vaj
40 g olvasztott fehércsoki
25 g rízsliszt
25 g pörkölt darált mandula
40 g pörkölt mandula pálcika
60 g aszalt füge apróra vágva

A forma fémkeretét  csomagoljuk be szilikonos sütőpapírral.
A tojást a cukorral habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a vajat,és a fehércsokoládét, és óvatosan forgassuk hozzá a többi összekevert anyagot. Simítsuk el az előkészített formába, és süssük 190 C-fokon 25-30 percig.


250g sárgabarack leturmixolva
20 g kukoricakeményítő
50 g kristálycukor

300 g tejszínhab
3 lap zselatin

A keményítőt oldjuk fel egy pici vízzel, majd forraljuk össze a sárgabarackkal és a cukorral. Ha kihűlt lazítsuk fel a tejszínhabbal és csurgassuk hozzá a zselatint. Ezt a krémet töltsük a kihűlt piskótára.

1 megjegyzés: