2018. szeptember 9., vasárnap
Mangós túrótorta
Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához.
Piskóta
6 db tojás kettéválasztva
120 g liszt átszitálva
120 g cukor
A tojás sárgáját kemény habbá verjük. A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük és elkeverjük a sárgájával, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. 160 C-fokos előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A mikor kivesszük a sütőből fordítsuk rá egy sütőpapírra és tegyük rá a forró tepsire. Ettől ki fog simúlni a teteje. Amint langyosra hűlt. állítsúk a pikótát az élére, Csak, ha teljesen kihűlt, akkor vágjuk ki a sütőkarikából, és szelljük három felé. A torta töltése elött a piskóta köré helyezzük vissza a fémkarikát.
Mangópuding
3 db mangó kockára vágva
30 g keményítő+kevés víz
100 g cukor
A mangót turmixoljuk le, majd a cukorral forraljuk fel. Sűrítsük be a keményítős résszel.
Túrókrém
200 ml tej
100 g cukor
30 g keményítő
1 rúd vanília kikapart belseje
1 narancs leve és héja
250 g túró
200 g vaj
A keményítőt oldjuk fel egy pici tejjel, a többi tejet forraljuk fel a cukorral, a vaníliával, és a citrommal, majd sűrítsük be a keményítős résszel. Hűtsük langyosra a főzetet és habosítsuk ki a vajjal és a túróval. Töltsük be a torta többi rétegét a krémmel. A torta szélére, nyomózsák segítségével nyomjunk egy kis peremet. Egy éjszakán keresztül hűtsük. A tetejét kockára vágott mangóval díszítsük.
Címkék:
bemutató cukrász,
Farkas Vilmos,
Mangós túrótorta,
receptek,
reform sütemények,
Videók,
videóreceptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nem látom a leírásban, hová megy a mangópuding.
VálaszTörlés