Előszó

2020. május 17., vasárnap

Perec


Ez a videó a karantén időszaka alatt készült. Mobiltelefonnal felvett, élő, amatőr homevideó a saját konyhámban. Ezért a kép és hang minőség, valamint a vágás sem a megszokott színvonalú. A felvétel érdekessége még, hogy Kis Sándorral egyszerre jelentkeztünk be és párhuzamosan dolgoztunk. Ő is elkészítette a saját perecét.

600 g liszt( Bl 55)
5 g só
3 g olivaolaj
20 g cukor
10 g vaj
2 db tojás sárgája
320 g tej
20 g élesztő

Pancs
100 g Víz
5 g só
60-70 g liszt

200 C-fok 10+5 perc

2 megjegyzés:

  1. Anyukám nagyon jó, ropogós túri perecet sütött..22 éve ment el, 2x próbálkoztam, de nem lett olyan... Ő hol zsírt, hol a most egészségtelennek tartott rámát használt, de utánozhatatlan volt... A receptet megtaláltam, de nem olyan...Olivát tuti nem tett bele, se 2 tojást, inkább tejfölt tett.

    VálaszTörlés