Recept 1 db 23
cm átmérőjű tortához
Piskóta
3 tojás sárgája
2 tojás fehérje
A tortakarikánkat csak helyezzük egy sütőpapírral fedett
tepsire. A sütőt melegítsük elő 200
C fokra.
A két tojás fehérjét a cukorral, nem túl kemény habbá
verjük, lazán belekeverjük a felveretlen tojás sárgáját, majd óvatosan
beleforgatjuk a lisztet (a fennmaradt egy tojásfehérjét tegyük félre). Terítsük
szét a sütőkarikában és 8-10 perc alatt süssük készre.
Mandulás linzer
1 késhegynyi szalalkáli
1 tojás sárgája
A porcukrot, lisztet, mandulalisztet és a szalalkálit
elmorzsoljuk hideg vajjal, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a
tojássárgájával (a fennmaradt tojás fehérjét tegyük félre). Ha összeállt a
tészta pihentessük fél órát hűtőben.
Túrótöltelék
4 db tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja és leve
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Az összetevőket alaposan keverjük össze (a fennmaradt 4
tojásfehérjét tegyük félre).
Torta összeállítása
A linzerlapot vékonyan kenjük meg forró
sárgabaracklekvárral, majd terítsük szét rajta a túrót és takarjuk le a
piskótalappal, amit szintén megkenhetünk forró lekvárral.
Windhab készítése
6 db tojásfehérje (melyeket menet közben félretettünk)
A cukrot és a fehérjét folyamatos kevergetés mellett
melegítsük maximum 85 C-fokig, a cél hogy a cukorkristályok feladódjanak. Ha ez
megtörtént, verjünk nem túl kemény habot belőle és terítsük a torta tetejére.
Ízlés szerint stufnikkal is díszíthetjük, illetve meghinthetjük porcukorral. 170 C fokos előmelegített
sütőben 20-25 percig süssük. Baracklekvárral díszítsük.
Gyönyörű és kívánatos ez a szelet.....,ide vele!!!!!
VálaszTörlésDe guszta!Bakancslistás!🙂
VálaszTörlés