Előszó

2013. február 13., szerda

Sajttorta Zilatortaformában


Recept 1 db 12 szeletes formára

Készítsünk elő egy hagyományos 23 cm átmérőjű, 6 cm magas tortakarikát. Az oldalát érdemes tojással lekenni, majd sütőpapírral becsomagolni.

Graham keksz

40 g porcukor
90 g hideg vaj
125 g Grahamliszt
25 g darált dió
20 g darált cukrozott narancshéj

A szárazanyagokat a vajjal morzsoljuk el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk bele a narancshéjat. Lapítsuk bele az előkészített tortakarikába és süssük elő 200 C-fokon 10 percig. Amíg sűl készítsünk el a sűlt krémet.

Sült krém

200 g mascarpone
200 g Philadelphia krémsajt
350 g tejfől
200 g kristálycukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
10 g olvasztott vaj
4 db egész tojás

Az összetevőket keverjük össze majd öntsük a Graham kekszes tortakarikába, és süssük 160 C-fokon kb 70 percig. Amint kisűlt óvatosan vágjuk kőrbe így egyenletesebben fog majd összeesni. Ezt a sűlt alapot hűtsük ki.

Főtt sajt alap:

325 g mascarpone
300 ml tej
90 g cukor
30 g keményítő

A keményítőt keverjük el egy kevés tejjel és a mascarponéval. A többi tejet forraljuk fel a cukorral, majd forraljuk össze a többi alapanyaggal, folyamatos keverés közben.

A torta betöltése:
A 12 szeletes tortaformát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval,
A kíhűlt főtt sajtalapot lazítsuk tejszínnel, és fixáljuk egy kevés zselatinnal.

100 g lágy felvert tejszínhab
20 g lefőtt zselatin, vagy 2 lap zselatin(az előírásnak megfelelően beáztatva és megolvasztva)

Keverjük össze lazán az összetevőket, ügyelve a megfelelő tömörítésre. Majd fordítsuk rá a kihűlt sűlt sajtalapot. Egy éjszakára tegyük fagyasztóba, majd válasszuk le a szilikonformát. Az üregeket eperszósszal vagy áfonyaszósszal ajánlatos tölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése