Előszó

2023. február 23., csütörtök

Képviselő fánk-ágazati vizsgára

 Első lépésként készítsünk elő mindent az alábbi kép alapján:



Recept 1 tepsire

50 g vaj

50 g víz

50 g liszt

2 db egész tojás

1 csipet só

1 csipet cukor


Forraljuk fel a vizet, a vajjal, a sóval és a cukorral, és egy percig tartsuk forrásban. Keverjük bele a lisztet és főzzük tovább, folyamatos keverés közben, míg össze nem áll. Ha kissé lehűlt, apránként keverjük bele a tojásokat és keverjük simára addig amíg ki nem hűl. Sütése 180 C-fok 20-22 perc.


Puding

200 g tej

1 db egész tojás

14 g pudingpor

Ezeket az összetevőket mérjük gyorsforralóba, és folyamatos keverés(habverővel) közben forraljuk össze és tartsuk is forrásban fél percig, majd a főzőlapról levéve keverjük bele az alábbi összetevőket:

60 g cukor

10 g vaníliás cukor

20 g vaj

Ha lehűlt a puding, keverjük csomómentesre és töltsük a fánkokba.   





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése