Recept 1 tepsire
50 g vaj
50 g víz
50 g liszt
2 db egész tojás
1 csipet só
1 csipet cukor
Forraljuk fel a vizet, a vajjal, a sóval és a cukorral. Keverjük bele a lisztet és főzzük tovább, folyamatos keverés közben, míg össze nem áll. Ha kissé lehűlt, apránként keverjük bele a tojásokat és keverjük simára. Sütése 180 C-fok 20-22 perc.
Sós karamell krém
150 g cukor
300 g tejszín
75 g vaj
150 g fehércsokoládé
1 nagy csipet só
A tejszínt forraljuk fel. A cukrot olvasszuk sötétre és kristálymentesre, majd óvatosan öntsük fel a forró tejszínnel( vigyázat ilyenkor azonnal kifut, ezért magas falú edényben készítsük). Adjuk hozzá a többi összetevőt és turmixoljuk le. Hűtsük egy éjszakán keresztül, majd óvatosan habositsuk ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése