Recept egy 23
cm átmérőjű tortához
Pörköljünk meg 500
g török mogyorót 180 C-fokon 25 perc alatt, majd takarjuk,
le nedves konyharuhával és hagyjuk állni 5 percig, így könnyen ledörzsölhetjük
a héját. 110 g-ot tegyünk kávédarálóba, vagy kutterba és addig járassuk, míg el
nem pépesedig. Ez lesz a házi mogyoró pasztánk. A többit vágjuk durván
darabosra, ebből használunk, majd a piskótába. A maradékot tegyük félre a
díszítéshez.
6 db tojás fehérje
A tojás fehérjéből és a cukorból verjünk nem túl kemény
habot, majd óvatosan keverjük bele a liszttel elkevert mogyorót. Osszuk a
masszát kétfelé, és kenjünk, belőlük 23 cm átmérőjű kerek lapokat, majd süssük meg
220 C-fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.
Tejcsokoládé mousse
6 tojás sárgája
2 egész tojás200 ml állati tejszín
( ha nem vagyunk elég biztosak magunkban, adjunk a krémhez 3 lap zslatint)
A tejszínt habosítsuk fel a mascarpoéval. A tojásokat a cukorral vízgőzön hevítsük forróra (maximum 85 C-fokig). Majd kihűlésig habosítsuk. A tejcsokoládét keverjük el a tejszín felével, majd lazítsuk a tojáshabbal és a többi tejszínhabbal. Szedjük kétfelé a krémet, és az egyik felébe keverjük bele a mogyorópasztát.
Az egyik kihűlt piskótát helyezzük egy 23 cm átmérőjű tortakarikába.
Kenjük rá a mogyorós krémréteget, majd helyezzük rá a másik piskótát, és
terítsük el rajta többi tejcsokimousset(egy keveset tegyünk félre). Tegyük egy
éjszakára mélyhűtőbe. Másnap egy hajszárítóval olvasszuk le a fémkarikát, és a
félretett krémmel kenjük körbe a tortát..
Majd húzzuk át ganache-val és az alját panírozzuk be a
maradék mogyoróval.
Ganache
200 ml állati tejszín
A tejszínt forraljuk, fel majd keverjük el benne a
csokoládét. Ha langyosra hűlt áthúzhatjuk vele a tortát.
Thank you to you for a wonderful cake!Îí very delicious and beautiful! http://ninagolovkoo.blogspot.com/2013/12/karacsonyi-ferrero-torta.html
VálaszTörlésKedves Vili,
VálaszTörlésMegsütöttem - nagyon finom lett! Köszönöm
Manna
Meg fogom sütni...köszi a recit,sokat jövök még hozzád reciért :)
VálaszTörlésKedves Vilmos! Szeretném megköszönni férjem kedvenc szülinapi tortájának receptjét, amit évek óta elkészítek és mindig nagy siker. "Igazi" Ferrero desszerttel szoktam díszíteni, és egybehangzó a család véleménye, hogy a torta finomabb...Köszönjük ezt és a többi fantasztikus receptet!:)
VálaszTörlés