2013. december 14., szombat
Mákos guba tányérdesszert
A kifliket apró kockákra vágjuk és összekeverjük a mákkal. A tojás sárgáját a tej kb ¼ részével elkeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a sárgáját, majd ezt a kiflis résszel elkeverjük. Kivajazott formákban 200 C-fokon kb 15 perc alatt kisütjük.
Vanília hab:
2 db tojásfehérje
120 g cukor
1 db vanília rúd kikapart belseje
Az összetevőket vízgőzön csípősre (max 85 C fok) melegítünk. Majd félkemény habbá verjük, melyből két vizes kanállal galuskát vagy nyomózsákkal gömböt formázunk a kisült mákos guba tetejére.
Plezír:
70 g puha vaj
70 g porcukor
1 tojás fehérje
100 g liszt
Csipet darálatlan mák szórásra
A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük, a tojásfehérjét végül beleforgatjuk a lisztet. Előre elkészített sablonnal papírvékony díszeket készítünk belőle és megszórjuk kevés darálatlan mákkal, amit 200 fokos sütőben kb 20 mp alatt megsütünk.
Szeder öntet:
Lehetőleg friss szederrel dolgozzunk. Pár szép szemet válogassunk ki a tálaláshoz.
Címkék:
Farkas Vilmos,
Karácsonyi desszert,
karácsonyi receptek,
Mákos guba tányérdesszert,
mákos guba újragondolva,
plated dessert,
receptek,
Tányérdesszertek,
Videók,
videóreceptek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése