Az oldal teljes mértékben saját finanszírozásból működik. Ha szeretne adományt küldeni, megteheti a 11773171-00528104 számlaszámon. A Közleménybe írja be "Adomány". Köszönöm!
2013. december 20., péntek
2013. december 19., csütörtök
Karácsonyi Ferrero torta
Recept egy 23
cm átmérőjű tortához
Pörköljünk meg 500
g török mogyorót 180 C-fokon 25 perc alatt, majd takarjuk,
le nedves konyharuhával és hagyjuk állni 5 percig, így könnyen ledörzsölhetjük
a héját. 110 g-ot tegyünk kávédarálóba, vagy kutterba és addig járassuk, míg el
nem pépesedig. Ez lesz a házi mogyoró pasztánk. A többit vágjuk durván
darabosra, ebből használunk, majd a piskótába. A maradékot tegyük félre a
díszítéshez.
6 db tojás fehérje
A tojás fehérjéből és a cukorból verjünk nem túl kemény
habot, majd óvatosan keverjük bele a liszttel elkevert mogyorót. Osszuk a
masszát kétfelé, és kenjünk, belőlük 23 cm átmérőjű kerek lapokat, majd süssük meg
220 C-fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.
Tejcsokoládé mousse
6 tojás sárgája
2 egész tojás200 ml állati tejszín
( ha nem vagyunk elég biztosak magunkban, adjunk a krémhez 3 lap zselatint)
A tejszínt habosítsuk fel a mascarponéval. A tojásokat a cukorral vízgőzön hevítsük forróra (maximum 85 C-fokig). Majd kihűlésig habosítsuk. A tejcsokoládét keverjük el a tejszín felével, majd lazítsuk a tojáshabbal és a többi tejszínhabbal. Szedjük kétfelé a krémet, és az egyik felébe keverjük bele a mogyorópasztát.
Az egyik kihűlt piskótát helyezzük egy 23 cm átmérőjű tortakarikába.
Kenjük rá a mogyorós krémréteget, majd helyezzük rá a másik piskótát, és
terítsük el rajta többi tejcsokimousset(egy keveset tegyünk félre). Tegyük egy
éjszakára mélyhűtőbe. Másnap egy hajszárítóval olvasszuk le a fémkarikát, és a
félretett krémmel kenjük körbe a tortát..
Majd húzzuk át ganache-val és az alját panírozzuk be a
maradék mogyoróval.
Ganache
200 ml állati tejszín
A tejszínt forraljuk, fel majd keverjük el benne a
csokoládét. Ha langyosra hűlt áthúzhatjuk vele a tortát.
Címkék:
Farkas Vilmos,
Ferrero cake,
Ferrero torta,
ganache,
Karácsonyi torta,
mogyorókrém házilag,
mogyorótorta,
Nemzetközi készítésű torta vagy desszert,
nutella,
receptek,
törökmogyoró
Unicum torta
Címkék:
3D cake,
Farkas Vilmos,
Figurális torták,
Unicum torta
2013. december 15., vasárnap
Marcipán szaloncukor
Marcipán szaloncukor
Szükséges anyagok:
Marcipán
Aszalt gyümölcs
Ízlés szerinti likőr
Ét vagy tejcsokoládé
Ez egy egyszerű főzés nélkül készíthető szaloncukor.A marcipánba ízlés szerint keverhetünk likőröket illetve olvasztott csokoládét.Kis féldiónyi marcipán darabokba csomagoljunk aszalt gyümölcsöt pl: aszalt szilvát.Formázzunk, rudat belőle majd mártsuk ki, olvasztott és temperált csokoládéban.
Lemezjátszó torta
Címkék:
3D cake,
Farkas Vilmos,
Figurális torták,
Lemezjátszó torta
2013. december 14., szombat
Mákos guba tányérdesszert
A kifliket apró kockákra vágjuk és összekeverjük a mákkal. A tojás sárgáját a tej kb ¼ részével elkeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a sárgáját, majd ezt a kiflis résszel elkeverjük. Kivajazott formákban 200 C-fokon kb 15 perc alatt kisütjük.
Vanília hab:
2 db tojásfehérje
120 g cukor
1 db vanília rúd kikapart belseje
Az összetevőket vízgőzön csípősre (max 85 C fok) melegítünk. Majd félkemény habbá verjük, melyből két vizes kanállal galuskát vagy nyomózsákkal gömböt formázunk a kisült mákos guba tetejére.
Plezír:
70 g puha vaj
70 g porcukor
1 tojás fehérje
100 g liszt
Csipet darálatlan mák szórásra
A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük, a tojásfehérjét végül beleforgatjuk a lisztet. Előre elkészített sablonnal papírvékony díszeket készítünk belőle és megszórjuk kevés darálatlan mákkal, amit 200 fokos sütőben kb 20 mp alatt megsütünk.
Szeder öntet:
Lehetőleg friss szederrel dolgozzunk. Pár szép szemet válogassunk ki a tálaláshoz.
Címkék:
Farkas Vilmos,
Karácsonyi desszert,
karácsonyi receptek,
Mákos guba tányérdesszert,
mákos guba újragondolva,
plated dessert,
receptek,
Tányérdesszertek,
Videók,
videóreceptek
2013. december 4., szerda
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)