Recept
800 ml tej (2,8 % zsírtartalommal)
200 ml állati tejszín
260 g
kristálycukor
10 db tojás sárgája
2 db vaníliarúd kikapart belseje
Az összes összetevőt, folyamatos kevergetés mellett, melegítsük
maximum 85 C-fokosra. Ezután habverő géppel habosítsuk kihűlésig. Ezzel a
művelettel gyorsabban tudjuk visszahűteni, és kisé habos szerkezetet is adunk a
főzetnek. Ha langyosra hűlt a fagylaltalap és úgy látjuk, hogy habosodni sem
fog jobban, akkor tegyük mélyhűtőbe. Három-négy órán keresztül fagyasszuk,
közben óránként keverjük át, míg el nem éri a kívánt szerkezetet.
Kipróbálandó - néhány kiegészítő sajna hiányzik hozzá.
VálaszTörlésPl nincs ételhőmérőm...
Érdemes beszerezni egy maghőmérőt, mert nagyon sok receptben szükséges. De egy házi fagylaltnál elegendő, ha csak felfőzzük forróra, vigyázva, hogy ne forrjon.
TörlésSzuperfinom lett a fagyi :-) kösznöm a receptet - és a citromos verzióval megvan hova menjen a tojás fehérje.
VálaszTörlésCsokis verzió? Azt is kipróbálnám !
Köszönöm
Manna
Szia !
VálaszTörlésCsak az lenne a kérdésem hogy az itt bemutatott fagylaltot fagyi gépbe betehetem ha kihűlt??
Köszönöm!Üdv:Andrea