Alkalmam volt részt venni, Borbás Mária Gasztroangyal című műsorában. Személyében nagyon kedves és közvetlen nőt ismertem meg. Középponti témánk a liszt volt illetve ennek a gyakorlati része. Felkészülten vártam a stábot. Előre lesütöttem néhány rozscipót, formakenyeret, különböző zsömléket. Marcsival együtt pedig bemutattuk hogyan kell kalácsot fonni hat szálból. Valamint egy egyszerű kukoricás prósza tortát is elkészítettünk. Marcsi pedig bemutatta a napraforgó kalácsot. Amiről meg kell, mondjam, hogy nagyon szépen sikerült neki. Ezt később rám bízták, hogy süssem meg a legjobb tudásom szerint. Igyekeztem helytállni. Végezetül este a borok kóstolása közben, felszolgáltam nekik a megsült különlegességeket. Terveztem még bemutatni a túrós táska a kakaós csiga készítését, de sajnos nem fért bele, mert a stáb sietett tovább forgatni. Még jelenésük volt egy pékségben. Nagyon jó volt együtt dolgozni velük.
Azt még mindenképpen meg kell említenem, hogy a kukoricás prósza alapreceptje Max konyhája oldaláról való. Ő ezt a receptet a munkahelyem által rendezett versenyre készítette. Aminek magam voltam az egyik zsűrije, és díjaztuk is ezt a remek ötletet.
Ezt alakítottam át egy kissé. Íme, az eredeti: Aludttejes prósza torta, Zila formában.
Volt szerencsém látni ezt a remek műsort, igaz csak a végére sikerült odakapcsolnom, de a napraforgó kalács egyből szívembe lopta magát! Másnap én magam is készítettem egy hasonlót édes kelt tésztából, bár nem egy nagyot, hanem 3 kisebbet készítettem. Nem volt egyszerű, de összehoztam. Másnap a kisfiam ezt vitte az oviba. Nagyon köszönöm, hogy bemutattad ezt a finomságot!
VálaszTörlésKedves Vilmos!
VálaszTörlésMegnéztem én is a műsort és hát megint gyönyörűséget alkottál,de sajnos nekem nem sikerült ellesnem rendesen a fonás teknikáját.Esetleg ha időd engedné,bemutathatnád újra egy részletes videóban.
Ha netán pedig még több időd lenne, készíthetnél egy igazi kézzel nyújtott házi rétest is.Szóval remek lenne nekem, nekünk buzgó háziasszonyoknak:))
Millió köszönet a sok tanulási lehetőségért!
Üdv:Évi
Ma láttuk a műsort, nagyon jó volt. A 4 éves kisfiam közölte velem, hogy "én azt a bácsit szoktam látni a számítógépen!" Igen,sűrűn lapozgatjuk az oldaladat, onnan vagy ismerős neki. Csatlakozom Évihez, jó lenne egyszer azt a hatos fonást is bemutatnád, mert én sem tudtam követni.
VálaszTörlésNagyon jól néztek ki kalácsok. A prószáért meg külön köszönet, erre felénk nem divat, de mi meg nem ehetünk liszteset, kapóra jött! Holnap kipróbálom!
További sok sikert!
Köszönöm ez nagyon jól esett.
VálaszTörlésA kalácsfonásról még mindenképpen szeretnék videót készíteni. Valószínűleg a húsvéti receptek között fog szerepelni.
Kedves Vilmos! A műsorban említetted, hogy gluténmentes a torta, aminek nagyon megörültem! Az eredeti recept azonban tartalmaz búzalisztet. Meg tudnád mondani, hogy mi változik a recepten, ahhoz, hogy gluténallergiás nagyimnak el tudjam készíteni? Válaszodat előre is köszönöm! Zsuzsi
VálaszTörlésKedves Zsuzsi!
VálaszTörlésA kukorica prószáz az eredeti recepthez képest úgy készítettem, hogy a liszt helyett is kukoricalisztet használtam, bár így egy kissé tömörebb az állaga. Amúgy ha gluténmentes tortát szeretnél, akkor ajánlom a Kinder tortát:
http://www.farkasvilmos.blogspot.com/search/label/Kinder%20torta