Előszó

2013. január 5., szombat

Maksa Zoltán 50.születésnapi tortája

Az a megtiszteltetés ért, hogy én készíthettem a születésnapi tortáját. Harminc éves pályafutását egy rendhagyó rádiókabaré felvétellel ünnepli, a Mikroszkóp színpadon. Erről az eseményről videó felvétel is készül, amit majd kiadnak DVD-n, ezen a felvételen végig látható lesz a torta. Amikor bejöttek megrendelni, nem volt konkrét elképzelésük, csak azt szerették volna, hogy kerüljön bele a Maksa víziós bábu. Semmi időm nem volt ezzel foglalkozni, mert fél óra múlva bemutatót kellet tartanom. Így hát csak gyorsan rajzoltam egy vázlatot, amin szerepel a kért bábfigura, Maksa híradós környezetben. Rögtön megtetszett nekik. Szeretem az ilyen vendégeket.












Tehát nekiálltam tragantból kiszabni a „bútorlapokat” az íróasztalához. Majd miután leszáradtak, glazurral összeragasztottam, és lefújtam barna ételfestékkel. Sajnos a fotókon nem látszik, de van 3 fiókja is. Az asztalra került marcipánból néhány tárgy műsormappa, bögre egy kis víz imitációval, és egy mikrofon. A háttérben szintén tragant állványon marcipántáblák. A Maksa figura elkészítése nagyon egyszerű, csak le kell bontani, hogy milyen elemekből épül fel. A lábal rudak, a felsőtest csepp alak, a karok rudak, a feje körte és nagy gülü szemek. Az egész gyurmamunka alá még került egy százszeletes oroszkrém torta, marcipánnal burkolva.
A Mikroszkóp színpadon ezekben a percekben kezdődik a műsor. Remélem, ízlik majd nekik.
Boldog Születésnapot Maksa Úr!

4 megjegyzés:

  1. És még hasonlít is Maksára a kis figura,nagyon jó...:))))Nagyon ügyes vagy:)

    VálaszTörlés
  2. Milyen buszke lennek ha egy sztarnak keszithetnek egyszer egy tortat!Persze erre nem kerulhet sor soha! Gratulalok , mindenhez amit csinalsz !

    VálaszTörlés