Recept egy 12 szeletes formához
4 db tojás kettéválasztva
1 db tojássárgája
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 csipet só
A zilatortaforma fémkarikáját csomagoljuk be szilikonos
sütőpapírral.
Olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és tegyük bele a
vaníliát is. Ha lehűlt adjuk hozzá az öt db tojás sárgáját és tegyük félre. A
tojásfehérjéből a cukorral és a sóval, verjünk nem túl kemény habot. Az
étcsokoládés részhez adjuk a hab ¼ részét, és gyors mozdulatokkal keverjük
simára. Majd óvatosan keverjük bele a többi habot is, végül forgassuk bele a
mandulalisztet is. Kenjük el az előkészített sütőkarikában és 170 C-fokon 30
perc alatt süssük készre. Kisülés után fordítsuk át egy szilikonos sütőpapírra
és úgy hagyjuk kihűlni.
Mogyorómousse
3 db egész tojás
A gumiformába illesszük bele a fémkeretet, és vékonyan
fújjuk ki formaleválasztóval.
A tojást a kristálycukorral, vízgőzön melegítsük csípősen
forróra( maximum 85 C-fokra), miközben folyamatosan keverjük. Ezután kihűlésig
habbá verjük. A tejcsokoládét és a mogyorót keverjük ki a tejszínhab
1/3-részével. Majd adjuk hozzá a többi tejszínhabot és a tojáshabot, és
óvatosan forgassuk össze, miközben hozzácsurgatjuk a forró zselatint. A krémet
szedjük az előkészített tortaformába, ügyelve a helyes tömörítésre. Helyezzük
rá a kihűlt brownie piskótát. Egy éjszakára helyezzük mélyhűtőbe. Ha keményre
dermedt, válasszuk le a szilikonformát.
Ajánlott öntetek
Vaníliasodó, csokoládé ganache.
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésA mogyorópasztát mivel lehet helyettesíteni?
Olivér
Szerintem 30 gramm pépesre őrölt pörkölt mogyoróval :)
VálaszTörlésJó de akkor nem lesz túl enyhe az íze?
VálaszTörlésSzia Olivér!
TörlésA mogyoró paszta alatt értsd, a pépesre őrölt pörkölt mogyorót!
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésHány dl vízben vízben érdemes megfőzi az 50g zselatint?
Üdv:
Vilmos