Ezt a receptet egy olyan kollégától kaptam, réges-régen aki kint dolgozott Ausztriában. Megesküdött rá, hogy ez az eredeti Sacher piskóta. A recept működőképességét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ezt készítettük el az első tortadíszítő tanfolyamomon, majd egy tucat emberrel és mindenkié tökéletesen sikerült.
Sacher piskóta 1 db 23 cm átmérőjű tortakarikához.
8 db tojás kettéválasztva
50 g porcukor
200 g kristálycukor
160 g liszt
160 g vaj
160 g olvasztott étcsokoládé
25 g kakaópor
A sütőt melegítsük elő 165 C-fokra.
A tojásokat válasszuk ketté.
A vajat a porcukorral habosítsuk ki.
A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, egy habverő segítségével. Vigyázat, ha sokáig keverjük omlós lesz a piskóta.
A tojás fehérjéből és a kristálycukorból, verjünk nem túl kemény habot.
A vajas-sárgájás részt keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró). Majd óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét.
Végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
A bekevert masszát töltsük be a sütőpapírral kibélelt tortakarikába.
165 C-fokon kb. 55-60 perc alatt süssük készre.
Aki nem biztos magában, keverjen a lisztbe egy csipet sütőport.
Kedves Vili!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a receptet! :) Bevált!
Én használtam egy kis sütőport is. :)
Finom lett, nagyon ízlett mindenkinek! :)
Kedves Nudleee!
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést. Nagyon örülök, hogy sikerült, olyan érzés mintha nekem sikerült volna.
Koszonom a receptet ki fogom probalni !
VálaszTörlésKedves Vili!
VálaszTörlésEngedelmeddel vittem a recepted...
Fantasztikusan finom lett!!!:)
Köszönöm!!!
Kedves, feketepillangó!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy kipróbáltad.
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésAz eredeti Sacher tortába milyen lekvárt kell tenni? Barackot, vagy málnát? rengeteg receptet olvastam,de szinte mindegyik mást ír.
előre is köszönöm a válaszát.
További sok gyönyörűséges tortacsodát kívánok :)
Kedves Mazsi!
VálaszTörlésAz eredeti recept, sárgabaracklekvárral készült.
Nagyon szépen köszönöm a válaszát :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Vilmos, egy màsik recept alapjàn készítettem el a sacher-tortàt, hàt szivacsos, fojtós lett a végeredmény. Nagyon elkeseredtem. Mielött màsik recepttel próbàlkoznék: leírom a mennyiségeket, mert érdekel a véleményed: a receptben van a hiba, vagy én rontottam el valamit?
VálaszTörlés14 dkg vaj 5 dkg cukorral felverni, majd 6 tojàssàrgàt belekeverni. 14 dkg olvasztott csokit hozzàkeverünk. Ezutàn 11 dkg liszt + 3 dkg kakaópor jön bele. Ennyi.
Szia!
TörlésIgaz nem tőlem kérdezted, de szerintem az lehetett a tiednél a gond hogy nem tetted bele a tojásfehérjét, pedig az adja a piskóta lényegét. :-)
Én most fogom kipróbálni ezt a receptet, majd megírom hogy sikerült. ;-)
Nagyon finom lett a torta, ilyen szép kakaós-csokis piskotát még soha nem sikerült sütnöm!Köszönöm a receptet! Ezzel is mint az összes itt megosztott recepttel csak dicséreteket kaphatuk :-)
VálaszTörlésA torta bevonásához mennyi csoki kell?
VálaszTörlésSzia Vilmos kerhetnek egy bevono recptet ehez a tortahoz megcsinaltam tokeletes a recept elore is koszonom .
VálaszTörlésKedves Vilmos!
VálaszTörlésEz a recept a legtokeletesebb szamomra!
De csak L tojast kaptam.Mi tevo legyek?Ma neki kell latnom! Vagy igy ne?Borulnak az aranyok? Kerem segitsen valaki :(