Előszó

2012. március 4., vasárnap

Hagymás kenyér


Recept 2 rúdhoz

Kovász
100 g liszt
30 g élesztő
200 ml langyos víz
Ezeket az összetevőket keverjük össze és és letakarva érleltessük min. 3 órát.

900 g liszt
100 g vaj vagy zsír
30 g élesztő
1 db tojás sárgája
12 g só
300 ml langyos tej
Egy kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd áttört fokhagyma

Az érett kovászt, a tejjel az élesztővel és a tojássárgájával elkeverjük, majd a többi anyaggal bedagasztjuk. A kidolgozott tésztát 20 percig pihentetjük, majd átgyúrjuk és újabb husz perc után megformázzuk. Hosszúkásra nyújtjuk, és 35 perc kelesztés után, 200 C fokos sütőben 20-22 perc alatt gőzös sütőben megsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos! Most akkor víz vagy tej kell a kovász elkészítéséhez? Amikor a videón mondod ott vizet kell, leírva pedig tejet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Juci! Köszi az észrevételt. Vízre van szükség. Máris átírtam.

    VálaszTörlés