Előszó

2012. október 26., péntek

Játék, tét nélkül

Egyszerű kalap torta. Kezdőknek kivalló gyakorlómunka. A kérdésem a következő. Hogy készült a csíkos szalag? A válaszokat kommentbe kérem. 


10 megjegyzés:

 1. Alap fehér marcipán szalag, rá keskenyebb fekete színű,majd arra két vékonyabb fehér csík úgy, hogy a két szélén meg középen kilátszódjon a fekete alatta, majd végül a két keskeny fehér csíkra olyan vékony fekete csíkokat teszünk,mint ami alatta kilátszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt nem igazán értem, de túl bonyolultnak tűnik.

   Törlés
  2. Fehér és fekete színű csíkok egymásra rakva, és kinyújtva. Vagy festékkel vagy megfestve :)

   Törlés
 2. Emelem kalapom :) csodás torta ...mint mindig!
  a szalag szerintem vékonyra sodrott fehér és fekete csíkok egymás mellé rakva és végül együtt nyújtva :) de ilyen egyenletesre csak a profik tudják megcsinálni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem pontos. Bárki meg tudja csinálni. Inkább türelemjáték.

   Törlés
  2. Nem pontos :) a csíkokat felváltva egymás mellé rakjuk, ráhelyezzük egy kinyújtott fehér lapra és óvatosan együtt nyújtjuk az anyagot. Ha elértük a megfelelő nagyságot akkor méretre vágjuk és a tortára helyezzük :D

   Törlés
 3. Egy darabig úgy csinálnám, ahogy Bitó Szilvi mondja. Kinyújtanék egy fehér csíkot alapnak, mondjuk 9 centi szélesre és a torta kerületének megfelelő hosszúságúra Erre ragasztanám felváltva az 5 fekete és 4 fehér csíkot,melyeket 1 centi szélesre és az alap fehér csík hosszúságára nyújtanék.
  A masnit is ezzel a technikával külön készíteném el.

  VálaszTörlés
 4. A fehér alapra hurkapálcikát fektetni és enyhe nyomással kialakítani a fekete sodort csíkok helyét. Talán túl egyszerü?:)

  VálaszTörlés
 5. Az 5 fekete és 4 fehér lapot egymásra helyezném, majd "szálirányban" új lapokra vágnám, némi nyújtással összedolgoznám.

  VálaszTörlés