Előszó

2013. március 2., szombat

Graham linzer



100 g porcukor
250 g Graham búzaliszt
50 g mandulaliszt, vagy darált dió
200 g hideg vaj
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 csipet fahéj
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 tojás sárgája

Keverjük össze a porcukrot, a Graham lisztet, a mandulalisztet, a fahéjat, a vaníliát, a citromhéjat és a narancshéjat, majd csipkedjük bele a vajat és morzsoljuk össze az összetevőket. Végül adjuk hozzá a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert akkor kiolvadhat belőle a vaj. A kész tésztát fóliázzuk be és pihentessük 30 percig hűtőben. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk ismét simára és lisztezett asztalon nyújtsuk 4-5 mm vékonyra. Szúrjuk ki tetszés szerinti kiszúróval. 200 C-fokos sütőben 6-8 percig süssük, majd töltsük össze lekvárral.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése