Előszó

2013. április 1., hétfő

Élesztő nélküli zsemle


Recept 16 db-hoz

400 g finomliszt
600 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
48 g
260 g kefir
280-290 ml langyos víz
80 g nádcukor
4 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál Oliva olaj
Ízlés szerint pirított olajos magvak.

Az összetevőkből gyúrjunk közepesen lágy, sima tésztát. Ha szükséges adjunk hozzá még folyadékot, vagy lisztet. Amint összeállt a tészta, osszuk 16 részre, gömbölyítsük fel, és helyezzük sütőlemezre, a tetejét vagdaljuk be, majd rögtön süthetjük is. Tehát érlelni, keleszteni, pihentetni nem szükséges. Előmelegített gőzös sütőben 220 C-fokon 16-18 percig( sütőnként változhat). Ha nincs gőzös sütőnk, helyezzünk a sütő aljába egy tepsit kevés vízzel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése