Előszó

2013. április 1., hétfő

Sokmagos zsemle


Recept kb 22 db zsömléhez

300 g rétesliszt
1000 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
40 g élesztő
60 g
60 g vaj
710 ml tej
1 egész tojás
Magvak( szezám, len, napraforgó…stb)

Az összetevőket gyúrjuk simára és 40 percig érleljük, meleg párás helyen. Ezután osszuk 100 g-os darabokra, majd slejfoljunk zsemléket belőle. Mártsuk vízbe, majd magvakba. Kelesszük 45 percig, majd gőzős sütőben süssük 13-14 percig 220 fokon.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos!
    Nincs itthon rétesliszt, és azt hallottam hogy ennek hiányában megfelel a búzaliszt is, csak akkor adjunk hozzá 1-2 tojást. Igaz ez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Olivér!
      Ilyesmiről még nem halottam. De szerintem nem történik nagy katasztrófa, ha sima lisztet használsz.

      Törlés
  2. Hali,

    gőzös sütő = légkeveréses? Vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Emma!
      A gőzös sütő, annyit tesz, hogy vízpára van a sütőtérben. Hogy légkeveréses-e a sütő az ebből a szempontból mindegy, de ha van lehetőség légkeverésre, akkor inkább úgy süssük.

      Törlés