Előszó

2013. december 20., péntek

Gouda sajtos pogácsa


250 g vaj
250 g liszt
150 g gouda sajt reszelve
100 g tejföl
12 g
2 tojás sárgája
10 g élesztő

1 egész tojás a kenéshez

Trappista sajt a szóráshoz

A liszt kivételével az összes összetevőt gyúrjuk össze, végül adjuk hozzá a lisztet is és alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Fóliával letakarva két órán át pihentessük hűtőben, vagy akár egész éjszaka. Miután kivettük a hűtőből gyúrjuk át a tésztát. Nyújtsuk, ki ujjnyi vastagra majd szúrjuk ki s kiszúróval. A tetejét kenjük le egész tojással és szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Fél órát kelesszük meleg párás helyen, majd süssük ki 230 C-fokos sütőben 12-15 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése