Előszó

2025. május 15., csütörtök

George fondant

 

Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik burkolóanyagot használom a tortákhoz. Volt időszak amikor magam készítettem a marcipánt mandulából. Hetente gyártottam kb. 50 kg-ot, amit el is használtam a tortákra. Később történt, hogy megismerkedtem a K2 nevű magyar termékkel. Más néven Unidec,   a legújabb neve pedig George fondant. Megtetszettek a tulajdonságai. Sokkal lassabban szárad mint a marcipán, így nyugodtabban lehet dolgozni vele. Hidegben keményre dermed, így ha merev figurákat szeretnék készíteni belőle, akkor beteszem a hűtőbe. Fehér színének köszönhetően könnyen színezhető. Ezen a ponton szeretnék nektek elárulni egy trükköt.
Biztosan észre vettétek, hogy a fehérített burkolóanyagokat, nagyon nehéz beszínezni pirosra, vagy feketére. Ugyanis folyamatosan halványítja a benne lévő fehérítő anyag, ezért csak pakoljuk bele a festéket, de még mindig csak rózsaszín, illetve szürke. A trükk az, hogy először begyúrjuk halvány sárgára, ezzel könnyen megtörjük a fehérítő hatást. Ezek után sokkal kevesebb festék használatával érhetjük el a piros, vagy a fekete hatást. ERRE A LINKRE KATTINTVA láthatjátok, hogy hol lehet beszerezni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése