Előszó

2013. január 3., csütörtök

Piskótarolád


Recept 1 rúdhoz

6 db tojás kettéválasztva
120 g cukor
120 g liszt
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
 Sárgabaracklekvár
Porcukor a szóráshoz

A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojás sárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük. 210 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk. Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk csak, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze. Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet és távolítsuk el a sütőpapírt. Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor. Kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, majd tekerjük fel és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés elött.

4 megjegyzés:

  1. a piskótába nem kell sütőpor vagy szódabikarbóna? Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!
      Nincs szükség, egyikre sem.

      Törlés
  2. Kedves Vilmos,par napja bukkantam blogodra,elvezettel olvasom es nezem a videokat,amelyek egyszeruek es megerthetok.Mint canadai magyar,gyujtom es sutom-fozom a magyar eteleket.Segitsegedet kerem az autentikus "Rigo Jancsi" sutemeny megtalalasara.Elore is koszonom a segitseget,tisztelettel,Kara.

    VálaszTörlés