Recept 1 rúdhoz
6 db tojás kettéválasztva
120 g cukor
120 g liszt
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
Sárgabaracklekvár
Porcukor a szóráshoz
A tojás fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojás sárgáját, melyben előzőleg elkevertük a citromhéjat és a vaníliát. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Majd egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük. 210 C-fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből a felületét enyhén meglisztezzük, és egy másik sütőpapírra fordítjuk. Ilyenkor finoman megnyújtófázhatjuk csak, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, de ne tömörítsük össze. Amikor langyosra hűlt, söpörjük le róla a lisztet és távolítsuk el a sütőpapírt. Ezt a sütőpapírt tegyük a piskóta alá, ez segítségünkre lesz a piskóta feltekerésekor. Kenjük meg a piskóta tépett oldalát forró lekvárral, majd tekerjük fel és csavarjuk a sütőpapírba. Egy órát pihentessük hűtőben, szeletelés elött.
Előkészületek a piskóta sütéséhez:
A tökéletes....:)))
VálaszTörlésa piskótába nem kell sütőpor vagy szódabikarbóna? Éva
VálaszTörlésKedves Éva!
TörlésNincs szükség, egyikre sem.
Kedves Vilmos!
TörlésSokszor elkészítettem az Ön piskótáját. Isteni finom.
Kedves Vilmos,par napja bukkantam blogodra,elvezettel olvasom es nezem a videokat,amelyek egyszeruek es megerthetok.Mint canadai magyar,gyujtom es sutom-fozom a magyar eteleket.Segitsegedet kerem az autentikus "Rigo Jancsi" sutemeny megtalalasara.Elore is koszonom a segitseget,tisztelettel,Kara.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet. Isteni finom lett :)
VálaszTörlésNagyon jó a recept!Pont ezt kerestem ! Köszönöm a receptet,kipróbáltam ,sikerült!!!
VálaszTörlésVégre megtaláltam a tökéletes piskótaroládot😊 Nagyon finom lett😊 Köszönöm a receptet😊
VálaszTörlésKedves Vilmos! Kipróbáltam a receptet és nagyon könnyű összeállítani és nagyon finom is.A család legkisebb tagja is /2,5 éves/ rögtön 2-vel indított :) Köszönöm a gyermekeim nevében is.
VálaszTörlésKedves Vilmos! Köszönöm a receptet. Megtanultam piskótát sütni!
VálaszTörlés