Előszó

2011. március 25., péntek

Mákosguba Zilatortaformában


Mákos guba Zilatortaformában
Recept 1 db 12 szeletes zilatortaformához

1000 ml tej
200 g cukor
250 g darált mák
10 db kifli
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
3 db tojás sárgája

A szilikonformát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval.

A kifliket kb. 1 cm-es kockákra, vágom, és egy tálba helyezem, hozzá keverem a mákot. A tojás sárgáját kb.100 ml tejjel elkeverem. A többi tejet a cukorral, citromhéjjal, narancshéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével felforralom, majd a tűzről levéve hozzá keverem a sárgájás elegyet, és leforrázom vele a kifliket. Óvatosan összekeverem, és beletömködöm az előkészített Zilatortaformába. 200 C-fokos előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütőm. Az üregeit tölthetjük lekvárral, vaníliasodóval…stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése