Gyorsan a család kedvenc macaronjává vált ez a verzió.
Sokszor készítettem már, szerepelt macaron tanfolyamokon is. De most lettem
vele igazán elégedett. Tulajdon képen ugyan úgy készül, mint a hagyományos
verzió, csak mandulaliszt helyett tökmaglisztet használtam. Fontos hogy ne
keverjük össze a darált tökmaggal, válasszuk inkább a paleo boltokban kaphatót.
Ez sokkal zöldebb, így nem kell használnunk hozzá semmiféle ételfestéket, mégis
intenzíven és természetesen zöld lesz. A készítésénél annyit változtattam az
alaprecepthez képest, hogy a lisztes részhez plusz kb. két evőkanál
tojásfehérjét hozzákevertem. Mert túl száraznak tartottam. A végeredmény még
annyiban tetszett jobban, szerintem és a családom szerint, hogy nem volt
annyira édes. Nagyon kellemesen ellensúlyozta ezt az alapvetően túlcukrozott
édességet a tökmagliszt íze. Egyszerű tejcsokoládé ganace-val töltöttük.
Tejcsokoládé ganache:
100 ml állati tejszín (minimum 30 %-os zsírtartalommal,
javaslom háztartásban a meggle illetve a president márkákat, semmiféleképpen
nem főzőtejszínt)
A tejszínt forraljuk fel, majd tegyük bele a vajat és az
apróra tört tejcsokoládét. Várjunk 2 percet, hogy a csokoládét átjárja a meleg,
majd habverővel keverjük simára. Tegyük mélyhűtőbe 1-2 órára, majd habosítsuk,
ki de csak annyira, hogy tartása legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése