Gesztenyés alagút
Piskóta
2 tojás kettéválasztva
2 evőkanál nádcukor
2 evőkanál liszt
1 teáskanál kakaópor
A tojás fehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá,
majd keverjük bele a tojás sárgáját, végül óvatosan forgassuk bele a lisztben
elkevert kakaóport. Szilikonos sütőpapíron kenjük a megfelelő méretre. Süssük
210 C-fokon 6-8 percig
Gesztenye
2 evőkanál porcukor
Kevés rum
Vaníliakrém
300 ml tejszínhab felverve
1 rúd vanília kikapart belseje
A tejszín kihabosítjuk a mascarponéval, majd belekeverjük a
fehércsokoládét és a vaníliát.
A sütemény betöltése
Egy maréknyi begyúrt gesztenyemasszából sodorjunk rudat, a
többi gesztenyét terítsük szét egy méretre vágott struktúrafólián, majd
helyezzük egy őzgerincformába. A vaníliakrémmel töltsük meg félig és helyezzük
bele a kisodort gesztenye rudat. Terítsük rá a maradék krémet, majd zárjuk le a
piskótával. Egy éjszakát fagyasszuk hűtőben, másnap válasszuk le a formát.
Ízlés szerint díszítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése