Előszó

2022. szeptember 17., szombat

Narancshab torta (Laktóz, glutén és cukormentes)


Recept egy db 23 cm átmérőjű tortához

Piskóta

8 db tojás kettéválasztva

140 g laktózmentes vaj

20 g kakaópor

150 g enyhén pörkölt darált dió

65 g maltitol

1 narancs reszelt héja


A kakaóport keverjük el a dióval. A vajat habosítsuk ki és óvatosan keverjük bele a tojás sárgákat és a narancshéjat. A tojás fehérjét a maltitol verjük nem túl kemény habbá,majd lazítsuk fel vele a vajas részt. Forgassuk bele a diós részt. Osszuk négy felé és kenjünk belőle vékony lapokat sütőfóliára, vagy szilikonos sütőpapírra. Süssük 185 C-fokon 10-12 percig.


Narancshab

150 g friss tojásfehérje

75 g maltitol

520 g facsart narancslé

55 g kukoricakeményítő

1 narancs reszelt héja


A keményítőt egy kevés narancslével keverjük el. A tojás fehérjét az édesítőszerrel kezdjük el habosítani. A többi narancslét és a narancs héjat forraljuk fel, majd folyamatos keverés mellett sűrítsük be a keményítős résszel(forrás után, még 1,5-2 percig sűrítsük "üvegesre"). A forró narancsos részt habosítsuk a fehérje habbal és azonnal töltsük össze a négy piskótát. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése