Borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
450 g zöldborsó
4+6 evőkanál olíva olaj
500 ml víz
2-3 csipet só(ízlés szerint)
2 evőkanál liszt
200 ml tej 3,5% zsírtartalommal
1 evőkanál cukor(ízlés szerint)
1 marék friss petrezselyem
A borsót egy lábosba tesszük a 4 evőkanál oliva olajjal és a sóval, 2 percig melegítjük kevergetés közben, majd hozzáadjuk a vizet és 5-6 percig lefedve főzzük.
A tejben alaposan elturmixoljuk a petrezselymet és a cukrot. A 6 evőkanál oliva olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A borsó főzőlevéből kb. 1 dl vízzel hígítjuk a rántást, majd hozzáadjuk a tejes részt és újra turmixoljuk botmixerrel. Végül a folyós rántást a borsóhoz adjuk és kevergetés mellett összeforraljuk.
Süssünk mellé virslit, bacont.
Tudom, hogy sokan nem így készítik. Ez olyan cukrászos módszer. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése