Recept kb. 25 db-hoz
3 db tojás kettéválasztva
1 db citrom reszelt héja
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 marék durvára vágott dió a szóráshoz
A tojás sárgáját a vaníliával és a citromhéjjal habosra
keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd óvatosan
belekeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk a lisztet. A bekevert piskótát
11-12 mm-es sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba szedjük. Szilikonos
sütőpapírra babapiskóta formákat dresszírozunk és megszórjuk a dióval. 160 C fokos sütőben 12-14
percig süssük. Ha kihűlt, az aljukat temperált csokoládéba mártjuk és
fésűkártyával megmintázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése