A hétvégén két diákommal felléptünk a Konyhakiállítás nagyszínpadán. Az egy órás műsor keretén belül a tanítványaim elkészítettek a képen látható karamell szobrot. Én pedig a több száz fős közönségnek készítettem sütemény kóstolót. Ennek egyik különleges összetevője volt a kakaóbab töret. Sokan kérdezték, hogy hol lehet ilyesmit beszerezni. Kiteszek ide egy linket, hogy könnyebben megtaláljátok Négy égtáj ízei.
Az előadásban említett recept pedig:
Kakóbab krém
500 ml tejszín
20 g aprított pörkölt kakaóbab
A két összetevőt gyorsforralóban forraljuk össze, majd ha kihűlt, egy éjszakán át hagyjuk hűtőben. Felhasználás előtt szűrjük át, és közepes fokozaton habosítsuk ki. Az eredmény egy olyan tejszínhab aminek fantasztikus kakaós, csokoládés íze van, természetesen cukor nélkül. Ezen kívül az átvett kakaóvaj tartalom miatt, ez a tejszínhab krémesebb és jobb a tartása. Felhasználási lehetőségek:
– Díszítő habnak, forró csokiba, mousse készítéshez, fagylalt készítéshez...stb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése