Előszó

2011. december 31., szombat

Túrós pogácsa


Recept kb. 50 db-hoz

250 g tehéntúró
250 g vaj
250 g liszt
15 g só
2 db tojás sárgája
10 g élesztő

Kenéshez 1 db tojás sárgája
Reszelt sajt a szóráshoz.

A túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk tovább a tojássárgájával és az élesztővel. Ha ezeket az összetevőket is eldolgoztuk, akkor gyúrjuk bele a lisztet, és dolgozzuk simára. A begyúrt tésztát tegyük két órára hűtőbe. Ha keményebbre hűlt, gömbölyítsük simára és lisztezett asztalon nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szaggassuk ki kisebb méretű kerek kiszúróval. A tetejét kenjük le tojás sárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal. Szobahőmérsékleten kelesszük fél órát, majd 230 C-fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük aranybarnára.

7 megjegyzés:

  1. Ezek a pogácsák jók lesznek Szilveszterkor nassolni. BUÉK!

    VálaszTörlés
  2. Huhúúúú, de jól néznek ki ;)
    Boldog új évet kívánok!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó recept!
    Sikerekben gazdag 2012-es esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Április óta van blogom.Azóta lettem követő. Sok hasznos dolgot tanultam. Köszönöm! Minden jót kívánok a 2012-es évre!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!!

    VálaszTörlés
  6. Szuper a quad torta gratulálok
    Sziszi

    VálaszTörlés
  7. Kedves Vilmos.
    Mint írtam nagyon tetszik a quad tortád és lenne pár kérdésem. Az unokámnak szeretném megcsinálni. Kérdezem, hogy a kormány és az egyéb hasonló alkatrész sárvédö stb hogy van a tortához rögzítve. Ha belehelyezem a tortába nem puhul e fel úgy hogy elhajlik. Az unokám capucchino tortát rendelt. Az olvastam nálad hogy a marcipán felhelyezése előtt be kell kenni vajas krémmel. Milyen krémet javasolnál hozzá. ( ami legkevésbé vajas- de mégis elérem vele hogy a marcipán szépen rajta maradjon- mert nem nagyon szeretjük a vajas krémet.
    Nagyon köszönöm
    Sziszi

    VálaszTörlés