Recept 10 db-hoz
460 ml langyos víz
Csipet cukor
Az összetevőkből gyúrjunk sima, közepesen lágy tésztát, majd
letakarva egy órán át pihentessük. Osszuk kb. 120 g-os darabokra és
gömbölyítsük fel. A kis gömböket 10-15 percig pihentessük letakarva, ezután
nyújtsuk 0,5-1 cm
vékonyra, majd helyezzük lisztezett felületre. Melegítsük elő a sütőt 260-280
C-fokra. A kinyújtott tésztákat tegyük a sütőrácsra, úgy hogy a tésztának az a
fele kerüljön alulra a mi eddig felül volt. Kb. 2 percig süssük, míg fel nem
púposodik, majd fordítsuk meg. Ne pirítsuk, maradjon fehér, mert hamar ki tud
száradni. Miután kivettük a sütőből, takarjuk le konyharuhával.
Nincs 280 fok a sütőmön :D
VálaszTörlés260?
TörlésMost fogom készíteni, remélem sikerülni fog :) A fonott kalácsot már elkészítettem és csodálatos lett :) Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalad és videóid!! :) Így tovább :)
VálaszTörlés